Ultima actualizare: 29 January, 2023
Vrei să descoperi atracțiile principale din capitală? Iată care sunt cele mai frumoase obiective turistice din București, pe care le poți vizita în aer liber!
- Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
- Grădina Botanică
- Delta Văcărești
- Parcul Sticlăriei
- Pădurea Băneasa
- Grădina Zoologică
- Centrul Vechi
- Cartierul Cotroceni
- Calea Victoriei
- Arcul de Triumf
- Fântânile din Piața Unirii
- Cimitirul Bellu
- Lacul Morii
- Parcurile din București
Top 14 Obiective turistice în București în aer liber
Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”
Muzeul Satului este printre locurile mele preferate atunci când vine vorba de o vizită în natură în mijlocul Bucureştiului.
Căsuţele tradiţionale, aduse din toate colţurile ţării şi asamblate în capitală, te vor purta în timp şi spaţiu şi îţi vor arăta obiceiurile românilor de pretutindeni.
Vezi această postare pe Instagram
Mai jos, poți vedea un scurt VIDEO cu ce te așteaptă aici, dacă decizi să-i faci o vizită 🙂
Grădina Botanică
Grădina Botanică nu poate lipsi din nicio listă a obiectivelor turistice din Bucureşti, indiferent că vorbim la general sau facem referire numai la cele în aer liber.
Neapărat trebuie să ajungi aici în lunile mai-iunie sau la începutul toamnei, pentru a gusta din plin frumuseţea locului.
View this post on Instagram
Delta Văcăreşti
Câţi dintre noi nu am auzit de Delta Văcăreşti ori admirat superbele fotografii care împânzesc internetul?
Declarată arie naturală protejată, poţi vizita delta în voie, fără a-ţi fi percepută vreo taxă de intrare, dar cu rugămintea de a fi respectuos cu mediul în care pătrunzi.
Poţi admira peisajele şi numeroasele specii de păsări, poţi face jogging sau ieși la o plimbare cu bicicleta.
Vei avea, garantat, parte de o zi specială în mijlocul naturii, departe de aglomeraţia tipică oraşului.
Parcul Sticlăriei
Deschis recent publicului, Parcul Sticlăriei este o mică deltă ce s-a format într-un mod uimitor, în Sectorul 2 al capitalei.
Amplasat pe locul fostei Fabrici de Sticlă „Sticerom”, parcul a fost reamenajat minimalist pentru a nu disturba habitatul natural ce s-a dezvoltat pe parcursul a 30 ani de ignoranță umană.
Pădurea Băneasa
Pădurea Băneasa este perfectă pentru o plimbare în zilele călduroase de vară, indiferent că alegi să o vizitezi la pas sau cu bicicleta.
Potrivită pentru ieșiri în familie ori la picnic, garantat te vei întoarce înapoi în Bucureştiul aglomerat cu bateriile încărcate.
Vezi această postare pe Instagram
Grădina Zoologică
Dacă tot am vorbit mai sus de Pădurea Băneasa, trebuie să ştii că la marginea sa, te așteaptă unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din București, în aer liber.
La Grădina Zoologică a Bucureştiului vei avea parte de o după-amiază atât educativă, cât şi relaxantă în mijlocul naturii, printre numeroase specii de păsări, animale sau reptile.
Obiective turistice în București – Monumente arhitecturale
Centrul Vechi
Nu puteam lăsa deoparte inima capitalei și cel mai vizitat obiectiv de către turiștii care ne calcă pragurile! 🙂
Aleile pline de terase care mai de care mai ademenitoare, arhitectura clădirilor, precum şi faimoasele restaurante tradiţionale, îţi vor face plimbarea aici un adevărat deliciu.
Dacă vrei să descoperi care sunt locurile de vizitat în Centrul Vechi din București, am dedicat un articol întreg acestei zone.
Cartierul Cotroceni
Bogat în străzi înguste, case vechi cu arhitectură deosebită și copaci plini de flori, Cartierul Cotroceni este o adevărată bijuterie a capitalei, pe care trebuie să o iei la pas.
Calea Victoriei
Una dintre cele mai vechi artere ale Bucureștiului, Calea Victoriei încântă prin numeroase monumente arhitecturale și obiective culturale, pe care le poți vizita.
Arcul de Triumf
Ştiai că poţi vizita Arcul de Triumf?
Dacă vrei o experienţă cu totul şi cu totul specială, atunci nu rata! Panorama care se deschide asupra Bucureştiului pur şi simplu te va lăsa fără cuvinte.
Fântânile din Piața Unirii
Dacă ești în București, în oricare weekend pe timpul verii, mergi seara în Piața Unirii și bucură-te de un adevărat spectacol de sunete și lumini cu Fântânile Arteziene.
Cimitirul Bellu
Cu siguranță, Cimitirul Bellu nu este primul loc la care ne-am gândi atunci când ne propunem să vizităm atracțiile turistice din București.
Dar trebuie să ştii că vei întâlni aici un adevărat muzeu în aer liber.
De menționat ar fi:
- Aleea Scriitorilor (cu Mihai Eminescu, I.L Caragiale, George Coşbuc, Marin Preda, Nichita Stănescu)
- Mormântul plin de simboluri spiritiste al Iuliei Haşdeu (despre care am vorbit mai multe în articolul despre Castelul Iuliei Haşdeu din Câmpina),
- Poveştile nemuritoare ale monumentelor din interiorul cimitirului
Lacul Morii
Dacă vrei să vezi unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din Bucureşti, îţi recomand să mergi la Lacul Morii.
Cel mai mare lac din Bucureşti, acesta este un lac de acumulare de pe râul Dâmboviţa. Tot aici se organizează și multe concerte, spectacole acvatice și aeriene.
Pornește la pas pe malul lacului până ajungi în partea de nord, unde te aşteaptă Insula Îngerilor, un loc liniştit şi izolat de forfota capitalei. Aici, în 2011, un grup de voluntari au plantat 475 copaci.
Vezi această postare pe Instagram
Parcuri de vizitat în București
Şi că tot vorbim de obiective turistice în Bucureşti, pe care le putem vizita în aer liber, nu trebuie să uităm de parcuri!
Capitala țării are unele dintre cele mai frumoase și întinse parcuri, în care poți petrece lejer ore întregi plimbându-te alături de cei dragi.
Lista atracțiilor turistice ale capitalei, poate fi completată și cu o serie de locuri în natură, foarte aproape de București, în care merită să ajungi.
Iată câteva sugestii cu unele dintre cele mai plăcute și relaxante excursii de o zi, pe care le poți organiza în jurul Bucureștiului:
Destinații de weekend lângă București – Excursii de o zi în apropierea capitalei
Cum îți par aceste propuneri de obiective turistice în București și împrejurimi, ce pot fi vizitate în aer liber?
Lasă-mi părerea ta într-un comentariu mai jos, iar dacă ai și tu propriile propuneri, fă-le cunoscute și altora 🙂
Spor la călătorit!